Annons:

Stjärnvärvning av Östersund – swishkampanj gjorde värvningen möjlig

Linus Videll lämnar SSK och stjärnan ansluter nu till Östersunds IK. Foto: Bildbyrån

Stjärnvärvning av Östersund – swishkampanj gjorde värvningen möjlig

Östersunds IK ställs mot länskvartetten Vimmerby, Oskarshamn, Kalmar och Nybro i vinter. Nu har laget från norr landat en riktig stjärnvärvning. 39-årige Linus Videll lämnar SSK.

Annons:

Det hela kommer sig av att Linus Vidells fru är från Frösön utanför Östersund. Familjen vill nu bosätta sig i hennes hemtrakter och Östersund drog igång en swishkampanj för att ro värvningen i hamn.

Nu har man lyckats och stjärnan har kunnat få en så pass hög allsvensk lön att han skrivit på för ÖIK. 

– Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta och en väldigt lång process. Jag och min familj har tagit ett beslut som vi tror är det bästa för vår familj. SSK betyder och kommer alltid betyda väldigt mycket för mig, säger Linus Videll i ett uttalande på klubbens hemsida.

Den 39-årige forwarden, som säsongen 2022/23 utsågs till ligans mest värdefulle spelare, har en gedigen meritlista. Den säsongen gjorde han 57 poäng 42 matcher för SSK. Den här säsongen blev det 35 poäng på 30 matcher. 

– Det är tråkigt att lämna SSK och det känns bittert att göra det utan att spelat slutspelshockey ordentligt, inte kunnat ge tillbaka till fansen. All den kärlek de har gett till mig, jag har blivit extremt bra behandlad under åren jag varit i SSK och jag har verkligen känt deras kärlek. Jag kommer sakna SSK, så är det, säger Videll.

Nu har han skrivit på för två säsonger med Östersund, som överlevde i Hockeyallsvenskan efter att ha besegrat Västerviks IK i nedflyttningskvalet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt