Annons:

Vimmerbybördiga Camilla Freedeke bor sedan två år tillbaka i Kalmar och föreslås att bli ny ordförande i Kalmar HC. Foto: Ossian Mathiasson

Camilla från Vimmerby föreslås få tung post i KHC: "Hedrande"

Camille Freedeke från Vimmerby har bott två år på heltid i Kalmar och kommit in i nya stadens föreningsliv. Nu föreslås hon att bli ny ordförande i Hockeyettan-klubben. 
– Det känns hedrande, säger hon till vår tidning. 

Annons:

Hockeyettan-klubben Kalmar HC har spejsat in sig på Vimmerbyspåret till kommande säsong. Vimmerby Hockeys tidigare sportchef Daniel Stolt är nyrekryterad i rollen som sportchef och Vimmerbybördiga Camilla Freedeke, som bor i Kalmar sedan två år tillbaka, föreslås att bli ny ordförande på klubbens årsmöte i mitten av april. 

– Jag har bott två år på heltid i Kalmar så det känns jätteroligt. Jag ser också mycket potential i klubben som har liknande möjligheter och utmaningar som Vimmerby Hockey där jag var engagerad på olika sätt innan jag flyttade till Kalmar, säger Camilla Freedeke.

"Kan inte hålla mig ifrån hockeyn"

Mikael Stark blir inte kvar som ordförande i Kalmar HC utan Camilla Freedeke är den troliga ersättaren. Hon har suttit med som ledamot i KHC:s styrelse under denna säsong och har tidigare varit aktiv i Vimmerby Hockey. 

– Jag kan inte hålla mig ifrån hockeyn. Jag hade väl tänkt att sitta lite mer på läktaren när jag flyttade till Kalmar men jag hamnade ganska snabbt i olika utvecklingsarbeten och är nu ledamot i KHC:s styrelse, säger hon. 

Hon har tillsammans med kassören Johan Eskilsson Åsund fokuserat på att få ordning på klubbens ekonomi under säsongen.

– Vi gick in i en säsong där vi skulle dra åt ordentligt, hålla i våra pengar och skapa en grund utifrån att vi inte gjorde ett så bra resultat förra säsongen. I år ser det mycket bättre ut. Vi har haft ett år där vi har kunnat planera vår verksamhet inför kommande säsong. Jag tror att det är i den delen som jag har blivit framröstad av många personer. Vi har jobbat ganska hårt med det. Vi kan trycka på knappen inför nästa säsong och känna att vi ligger i bra fas, då går vi också in i en ny arena. 

Nybyggd arena till hösten

I höst står en nybyggd hockeyarena med 2 500 sittplatser, jumbotron, flera kiosker och restaurangmöjligheter färdig i Kalmar. 

– Det blir som en allsvensk arena. Vi får helt andra förutsättningar och det blir ett stort utvecklingsområde med att hitta nya samarbeten med näringslivet i Kalmar. Man känner att det är en stad som bubblar. Visst finns det potential i den här staden. 

Det är därför Daniel Stolt har tackat ja till sportchefsrollen i Kalmar, enligt Freedeke.

– Roger (Nyström) har aviserat att han har gjort sitt efter 13 år som sportchef i klubben. Han har ett klubbhjärta utan dess like och har varit med på hela resan från trean till ettan. I det här läget så har man känt att Kalmar HC behöver en sportchef med erfarenhet och en sportchef som kan se resan framåt. Det är klart att jag ser att Daniel Stolt är rätt person för KHC. Jag blev jätteglad när han såg samma möjligheter.

– Ett etablerat namn som Stolt skapar varumärke på annat sätt för ishockeyn. Det är ändå ett känt namn och många spelare har klättrat vidare under Stolts ledning, det känner alla till. Det är klart att det är ett strategiskt drag av Kalmar HC. Jag har full tillit till vad han kan göra så jag känner mig trygg med det.

"Finns en tydlig plan"

Freedeke berättar om flera andra positiva bitar med klubbens verksamhet vad gäller dam- och juniorsatsning och ökat antal spelare på barn- och ungdomssidan. 

– Vi har under de här två åren som jag har varit i klubben byggt upp ett samarbete med CIS Ishockeygymnasium. Det genererade i att vi satte ett J18-lag på is och har fått ett högre söktryck i år. Vi bildar även ett J20-lag. Det finns en tydlig plan för hur hela föreningen ska gå framåt. Jag gillar utveckling jag vill vara med på resan. Jag har fått med mig erfarenhet från tiden i Vimmerby samtidigt som jag får göra nya saker. Det är det som sporrar mig. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt