Annons:

Debatt: Hur är det med kompetensen hos kommunala tjänstemän?

Thoralf Alfsson Foto: Privat

Debatt: Hur är det med kompetensen hos kommunala tjänstemän?

Jag är mäkta imponerad över Kalmar kommuns tjänstemäns kompetens, kunskap samt språkbruk i ett Trafik-PM, i granskningshandlingarna av detaljplanen för den planerade moskén i Norrliden där man skriver följande.
”Det skall byggas en plats där människor med olika kulturer kan samlas för att bygga broar.”

Annons:

Om detta är Kalmar kommuns och den politiska vänstermajoritetens uppfattning om en stor sunnimuslimsk moské i Kalmar så ifrågasätter jag starkt den verklighetsuppfattning som råder i stadshuset. Därav min ironiska inledning.

För att citera Turkiets president Recep Erdogan som sagt att ”Moskéerna är våra kaserner, kupolerna våra stålhjälmar, minareterna våra bajonetter, de troende våra soldater.” Källa Wikipedia.

Eller handlar det bara om att naiva tjänstemän vill vara Socialdemokraterna Johan Persson och Peter Akinder, till lags och stärka sin egna position och karriären inom Kalmar kommuns förvaltningar.

Ny moské var ett löfte

Den socialdemokratiska maktfullkomligheten som råder inom Kalmar kommun ger vare sig utrymme för andra åsikter eller en öppen dialog. Jag är dock inte det minsta förvånad efter 16 år i Kalmar kommunfullmäktige. 

Enligt en person inom Socialdemokraterna i Kalmar så utlovade Socialdemokraterna ett vallöfte under sommaren 2022, till de sunnimuslimska organisationerna i Kalmar om en markreservation för att kunna bygga en stor moské, om de röstade på Socialdemokraterna.

Om denna sunnimuslimska moské blir verklighet så kommer Kalmars invånare och kommunens tjänstemän snart upptäcka att det inte handlar om att olika kulturer skall mötas och att det skall byggas broar, inte ens de olika muslimska trosuppfattningarna (sunni, shia och ahmadiyya) kommer mötas i denna moské. 

Nej, det handlar enbart om underkastelse för Islam, koranen och Allahs lag, sharialagar enligt sunniislam. Allt annat är naivt önsketänkande!

Lycka till i stadshuset!

Thoralf Alfsson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt