Annons:

Debatt: Tragisk utveckling inom C när de förespråkar moské

Thoralf Alfsson, Framtid Kalmar, om Centerpartiet och moskébygget. Foto: Privat

Debatt: Tragisk utveckling inom C när de förespråkar moské

Centerpartiet i Kalmar har på sociala medier publicerat ett ställningstagande angående detaljplanen för moskén i Norrliden. Centerpartiet ställer sig odelat positiv till Muslimska trossamfundets planer på en 1 750 kvadratmeter stor moské i Norrliden. Inte en enda liten ifrågasättande detalj om vare sig placering i ett grönområde eller det fåtal parkeringsplatser som tillförs enligt detaljplanen som beräknar besöksantalet vid vissa tillfällen till 750 personer. Det tillåtna maxantalet besökare kommer sannolikt vara betydligt högre.

Annons:

Enligt Centerpartiets kommunalråd Erik Ciardi, så är ställningstagandet förankrat i kommunfullmäktigegruppen och bland partiets medlemmar.

I ställningstagandet så nonchalerar Centerpartiet fullständigt den bristande integrationen och den segregation som redan råder i Norrliden och som dessutom ständigt ökar med problem som är välkända för myndigheterna och som nu även spiller över på bostadsområdet Snurrom. Partiet har full förståelse för att muslimer vill bo tillsammans och ser inga problem med ökad segregation i Norrliden. Ett minst sagt häpnadsväckande ställningstagande.

Centerpartiet tror dock enligt ställningstagandet att en arkitektritad moské kommer lösa alla dessa problem. Partiet anser att en källarmoské riskerar att leda till radikalisering men att just en arkitektritad moské inte innebär samma risk. En otroligt naiv och godtrogen uppfattning.

Centerpartiet går sedan till angrepp i ställningstagandet mot alla som är kritiska till detaljplanen. De kallas för islamofober! 

Centerpartiet menar dessutom att de som tar upp sharialagarna som ett argument har vanföreställningar enligt följande. ”Det finns inget konkret som pekar på detta utan får ses som en vanföreställning.” Vet inte centerpartister i hur många länder som sharialagar tillämpas. Centerpartiet har ju bland sina egna medlemmar haft en centerpartist Mahmoud Aldebe, som redan 2006 krävde särlagstiftning för muslimer i Sverige. Han är fortfarande verksam och hängiven förespråkare för mosképrojektet i Kalmar.

Krafter som vill ha sharialagar

Jag har själv diskuterat med krafter inom källarmoskén i Kalmar som hävdar att sharialagarna eller Allahs lagar som de uttrycker det, står över Sveriges rikes lagar. Min uppfattning är att de förespråkar islamism, den politiska ideologin inom islam.

Som avslutning i sitt ställningstagande kommer även rasistkortet fram mot kritikerna från Centerpartiet när de skriver följande. 

”Vårt svar på det är helt enkelt att rasism inte är något som ska få styra över samhällsbygget.”

Centerpartiet ägnar sig åt ren härskarteknik för att tysta kritikerna och motståndarna till mosképrojektet genom att stämpla dem som rasister och islamofober, dessutom med vanföreställningar.

Det är Centerpartiet i Kalmar år 2024. En tragisk utveckling av partiet.

Thoralf Alfsson

Framtid Kalmar

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt