Annons:

Vid strax efter halv nio sköts en ung man till döds vid Ängöleden. Foto: Läsarbild

MORDOFFRET – HADE EN HOTBILD ÖVER SIG

Mannen som mördades tidigare igår hade en hotbild över sig. En av skjutningarna mot bostäder ska ha varit en markering mot honom. 

Annons:

Efter mordet på 22-åringen på Kvarnholmen den 11 februari så skedde flera skjutningar mot bostäder runt om i Kalmar. En av skjutningarna var riktad mot den nu mördade mannen. Detta enligt uppgifter till Dagens Kalmar. 

Vid det tillfället ska dock 25-åringen inte ha varit hemma. Han ska ha lämnat Kalmar en kort tid efter skjutningen men ska ha synts på stan förra veckan. 

Inte känd som någon våldsam person

Mannen är inte känd av polisen som någon våldsbrottsling. Han dömdes för tre år sedan för narkotikabrott. Han greps med cannabisharts och en våg. Tidigare har han godkänt strafföreläggande för två ringa narkotikabrott. 

Enligt utlåtande från frivården så hade mannen då ett fungerande socialt liv, där han valt bort personer som håller på med narkotika. Att han själv tagit kontakter med myndigheter för att få insatser. De föreslog skyddstillsyn som också tingsrätten godkände. Frivården menade att det fanns ett visst övervakningsbehov. 

Han har tidigare varit en lovande fotbollsspelare men slutade för några år sedan. 

– Det här är fruktansvärt, jag hängde med honom tidigare. Jag trodde aldrig det här skulle hända honom, säger en person som har känt honom tidigare. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt