Annons:

Han blir ny chef för KLT – kommer från kommunvärlden

Mattias Ask blir ny chef för KLT. Foto: Pressbild

Han blir ny chef för KLT – kommer från kommunvärlden

Den 31 augusti går Christer Holmgren i pension. Nu är det klart vem som blir ny chef för Kalmar länstrafik. Det är 47-årige Mattias Ask som får jobbet. 

Annons:

Mattias Ask kommer närmast från kommunvärlden och har sedan 2015 varit förvaltningschef vid omsorgsförvaltningen i Kalmar kommun. Han har tidigare också varit kommundelschef vid Södermöre kommundelsförvaltning.

Tidigare under sitt yrkesliv har han bland annat arbetat med regionala utvecklingsfrågor och internationella frågor vid landstinget och regionförbundet i Sörmland.

– Jag är väldigt glad att Mattias Ask blir ny trafikdirektör. Han har en gedigen erfarenhet av chef- och ledarskap i offentlig verksamhet och har också ett brett nätverk inom länet, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson. 

Tillträder 1 september

Det var tidigare i år som Christer Holmgren meddelade på sina egna sociala medier att han skulle gå i pension under året. Han slutar den 31 augusti i år. 

Den 1 september tillträder Mattias Ask tjänsten som trafikdirektör och chef för KLT. 

– Kollektivtrafiken är en central del för en hållbar utveckling i länet. Att leda det arbetet är en komplex utmaning, som jag kommer att ta mig an med stort engagemang och bidra utifrån mina tidigare erfarenheter och arbetssätt, säger tillträdande trafikdirektör Mattias Ask.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt