Annons:

SD-politiker hyllade mordet på gangster – Skyller på sin katt

SD-politikern hyllade ett mord på sin Facebook och skyllde ifrån sig på katten. Foto: Skärmdump

SD-politiker hyllade mordet på gangster – Skyller på sin katt

Under söndagsnatten publicerades ett inlägg där hon hyllade mordet på en gangster i Stockholm. ”Den enda förklaringen jag har är att det är katten.”

Annons:

Under juldagen förra året sköts en välkänd kriminell med långt brottsligt förflutet till döds i Rinkeby. Han var medlem i det kriminella nätverket ”Dödspatrullen” och en av huvudfigurerna inom gangstervärlden i Stockholm. 

Ett drygt halvår senare, i söndagsnatt, publicerar Lillemor Marcus Jonsson (SD) ett inlägg om mordet. Hon är en av de mest framträdande hos partiet i Kalmar, bland annat fullmäktigeledamot, vice ordförande SD Kalmar, ledamot i Kalmarhem och utbildningsnämnden.

Inlägget handlade om mordet på den kriminelle”, en bild på offret följd av texten ”Han sköts till döds idag”, följt av en massa emojis med smileys, champagneflaska, konfetti och partyhattar.

Är det förenligt med SDs värdegrund att hylla ett mord?

– Absolut inte. Jag såg detta i mitt flöde igår morse och tog bort det direkt.

Så det är inte du som gjort inlägget?

– Jag har två katter hemma den ena hatar min mobil, jag har ett antal rivmärken som bevis. Det är den enda förklaringen jag kan komma på. Jag hade kikat på inlägget tidigare, så det kanske låg kvar öppet och sedan har katten lyckats dela det. Det låter kanske otroligt, men det har hänt tidigare. 


Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt