Annons:

SD-POLITIKER TAR TIMEOUT – SÅ RESONERAR PARTIKOLLEGAN

Jonathan Sager (SD) bekräftade under tisdagen att politikern fått en varning. Foto: Pressbild

SD-POLITIKER TAR TIMEOUT – SÅ RESONERAR PARTIKOLLEGAN

När SD-politikern hyllade mordet på en dömd brottsling på sin Facebook i söndags flög det under radarn på partikollegerna. Hon skyllde senare på att katten kommit åt mobilen. Nu tar politikern en timeout.   
– Initialt och rent spontant låter den förklaringen som ett väldigt dåligt försök till bortförklaring, säger partikollegan Jonathan Sager (SD). 

Annons:

Det var i söndags natt som politikern Lillemor Marcus Jonsson (SD) postade ett inlägg på sin Facebookvägg. Där hyllade hon mordet på en tidigare dömd gängkriminell.

När Dagens Kalmar bad henne kommentera händelsen uppgav hon då att det var katten som kommit åt mobilskärmen. Inlägget ska då ha delats av misstag. 

Det rör sig om en bild som fick spridning redan i vintras i samband med att den gängkriminella brottslingen sköts till döds under juldagen. Bilden består av ett foto på mannen tillsammans med tillrop och glada emojis som signalerar att man firar mordet.

Raderade inlägget

Ett halvår senare, i söndags natt, delade politikern bilden på sin Facebook men skyllde ifrån sig på katten.

Inlägget raderades på måndagen och flög således under radarn på partikollegan Jonathan Sager (SD), som inte hade någon kännedom om inlägget.

Vad anser du om att någon i ert parti lägger ut ett inlägg där man hyllar ett mord?

– Det är självklart olämpligt. I den här stunden tror jag att det beror på bristande omdöme, och nu när vi vet om det kommer vi självklart att agera på det, sade Jonathan Sager när vi ringde honom i måndags.

Under tisdagen ringer vi upp honom igen.

Enligt våra uppgifter ska hon ha sagt att det är katten som kommit åt hennes mobiltelefon och råkat dela inlägget. Vad tänker du om det?

– Initialt och rent spontant låter den förklaringen som ett väldigt dåligt försök till bortförklaring, säger han.

Vad blir konsekvenserna för det här?

– Vi har pratat med Lillemor och hon förstår självklart att det inte delar partiets värdegrund med att dela ett sådant inlägg och att det var högst olämpligt. Vi har nu beslutat att hon fått en varning samt att hon även då frivilligt beslutat att ta en timeout.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt