Annons:

Insamlingen till cancersjuka Jennie har gett resultat – “Nu kör vi”

Jennie Nilsson har bestämt sig för att åka till Finland för behandling. Foto: Privat

Insamlingen till cancersjuka Jennie har gett resultat – “Nu kör vi”

Jennie Nilsson har en allvarlig livmoderhalscancer och får just nu palliativ vård. Hon har hittat en behandling som kan rädda henne. Men hon behöver pengar. Och nu strömmar de in. 

Annons:

Dagens Kalmar berättade tidigare om Jennie Nilsson. Hon har en allvarlig cancer och fick i stort sett sin dödsdom för två månader sedan. Läkarna gav henne 6-9 månader kvar att leva. Men hon började kolla upp fakta, googla och kontakta cancerläkare.

Hon fick reda på en medicin från USA som har gett goda resultat. Men. Den är ännu inte godkänd inom den offentliga vården inom EU. Det finns dock ett sjukhus i Finland som testat den och nu erbjuder den i vården. Ytterligare ett “men” är att den är dyr, varje behandling kostar drygt 370 000 kronor och hon behöver sex. 

Men förra veckan drog hennes kompisar igång en insamlingskampanj. Hon är själv aktiv inom ridsporten och har ett stort kontaktnät där, en vän kommer att ordna en ridtävling där alla intäkter går till insamlingen, en annan kompis har sålt en häst där det också kommer att ge en slant. Dessutom håller just nu konstnären Jens Konradsson på att auktionera ut en tavla, här går intäkterna till behandlingen. 

"Nu trycker vi på startknappen"

– Det är helt fantastiskt. Jag kollade kontot imorse, då fanns det 680 000 kronor, så nu trycker vi på startknappen, nu kör vi, säger Jennie Nilsson.

Hon har också sålt en bil och de pengarna kommer att sättas in på kontot. Jennie har stadig kontakt med sjukhuset i Finland och går allt som det ska kommer hon att åka dit om ungefär en månad. 

– Jag kommer att bli deras första patient som får den här behandlingen, säger hon. 

Hon undersöker också fler alternativ. Jennie har kontakt med en läkare i USA, där behandlingen är billigare och det finns större erfarenhet av just den här medicinen. 

Kan inte försäkringskassan hjälpa till?

– Jag har ansökt om bidrag till själva vården, med motiveringen att jag inte kan få den här behandlingen i Sverige. De har i sin tur skickat frågan vidare till Region Kalmar län.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt