Annons:

Gota Media säljer Kalmarposten

Gota Media säljer Kalmarposten. Foto: Anders Blank

Gota Media säljer Kalmarposten

Tidningskoncernen Gota Media säljer Kalmarposten som dragits med stora förluster de senaste åren. Gratistidningföretaget Markbladet blir ny huvudägare. 

Annons:

Gota Media, som bland annat äger Barometern, säljer nu stora delar av sitt innehav i gratistidningen Kalmarposten, det blev klart under måndagen. Det är Markbladet AB som blir ny huvudägare, de driver flera gratistidningar och har sitt säte i Skene i Västra Götaland. 

Gota Media tog över Kalmarposten 2016 men har de tre senaste åren kämpat med förluster. Under de tre senaste åren har de visat röda siffror och har i genomsnitt haft ett minusresultat på cirka 2,5 miljoner kronor per år. 

– Gota Media har under hösten utvärderat hur vi framåt på bästa sätt kan säkra Kalmarpostens framtid och ge verksamheten de möjligheter tidningen förtjänar. Dagens besked innebär att Kalmarposten kommer in i en familj av tidningar som på ett mycket framgångsrikt sätt bedrivit gratistidningsverksamhet under många år, säger Gota Medias vd Mats Ehnbom i ett pressmeddelande. 

Kalmarposten kommer efter årsskiftet gå tillbaka till utgivning varje vecka. 

Har lagt ner tre redaktioner

Det kommer att bli också andra förändringar enligt de nya ägarna. 

– Vi är glada att ta över en fin verksamhet. Självklart kommer vi att göra förändringar men hur de kommer att se ut kommer vi att återkomma till när vi väl har tagit över, säger Fredrik Hammarström, vd på Markbladet AB. 

Gota Media äger också Barometern som har aviserat att de lägger ner sina redaktioner i Hultsfred, Mörbylånga och Borgholm.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt