Annons:

 Kay Wiestål har gått bort – blev 80 år gammal

Kay Wiestål fyllde 80 år för två månader sedan. Bilden är från Ängö där han bodde en tid innan han flyttade till Öland. Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Kay Wiestål har gått bort – blev 80 år gammal

Victoriadagens grundare gick bort i helgen. Kay Wiestål blev 80 år.

Annons:

Covid-19 har har tagit ytterligare ett liv. I helgen avled Kay Wiestål efter en tids sjukhusvistelse, det uppger flera personer som står honom nära till vår tidning. 

Kay Wiestål hade haft en lång och framgångsrik karriär som fotbollsspelare, både i Djurgården och som proffs i USA. Han var lyckosam även efter fotbollen, han jobbade bland annat som manager för det alpina landslaget, som tränare för Kalmar FF och han var initiativtagare till centrumföreningen i Kalmar.

Men han kommer nog alltid mest att förknippas med Victoriadagen. Han kom på idén att lyfta Öland och Kungahuset genom att fira Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli. På den här dagen firade man också en svensk idrottsperson. Arrangemanget har blivit en succé och kronprinsessan själv har, med få undantag, deltagit varje år.

Under Victoriadagen tar födelsedagsbarnet först emot gratulationer uppe vid Sollidens slott och på kvällen inleds firandet på Idrottsplatsen i Borgholm, med direktsändning och svenska toppartister.

Ställde in planerad resa till USA

För exakt en månad sedan fyllde Kay Wiestål 80 år. I en hyllningsartikel i Barometern berättade han då vilken respekt han och hans fru hade för viruset. Att de inte tog några risker, att de följer alla riktlinjer som finns. Det innebar bland annat att de ställde in en planerad resa till USA där dottern bor. 

2007 blev han Årets Ölänning och i år fick han medalj av kungen för förtjänstfulla insatser som initiativtagare och ansvarig för Victoriadagarna på Öland

Kay Wiestål sörjs närmast av sin fru, dotter och barnbarn.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt