Annons:

Oppositionsråd upprörs av uppgifter om tävlingen “Årets sommarstad”

Sedan i tisdags går det att rösta på årets sommarstad.

Oppositionsråd upprörs av uppgifter om tävlingen “Årets sommarstad”

Hanne Lindqvist (M) reagerar starkt på att S-politiker ligger bakom omröstningen. – Nu ska Ländin indirekt tjäna pengar på att vi klickar in oss på hans sida.

Annons:

Dagens Kalmar avslöjade igår att tävlingen “Årets sommarstad” finns på en webbsida som ägs och drivs av omsorgsnämndens ordförande. Det är tidigare Reseguiden som anordnat omröstningen men det är osäkert om de kommer ha den i år. Och i detta vakuum passade Michael Ländin på. Han driver företaget FL-net som har flera olika sajter. 

Men alla är inte lika nöjda med upplägget. 

– Det är oerhört anmärkningsvärt hur man som förtroendevald kan välja att dra egennytta av något som Kalmarbor är så stolta över. Vi har alla röstat på Kalmar som årets sommarstad och nu ska Ländin indirekt tjäna pengar på att vi klickar in oss på hans sida och röstar, säger Hanne Lindqvist (M) oppositionsråd. 

Sajterna han driver är beroende av trafik, som i sin tur genererar annonsinkomster. 

– Dessutom delar Johan Persson detta på Facebook. Det här säger mycket om oss som människor, om vår tid och vårt samhälle. Jag förväntade mig mycket mer av politiska företrädare från vänster majoriteten.

Hon får också medhåll av sin kollega i Kalmaralliansen. 

Skor sig ekonomiskt

– Det olämpliga ligger nog främst i att S marknadsför en tävling som i många år engagerat Kalmarborna, utan att förtälja att det inte är samma tävling och att de skor sig ekonomiskt på tävlingen, säger Christopher Dywik (KD).

Kalmar har hela tiden legat i topp på omröstningen om Årets sommarstad och använder det flitigt i sina annonskampanjer. De vann den exempelvis fyra år i rad. 

Den undersökningen som nu genomförs möjliggör röstning utan registrering, vilket innebär att man kan rösta flera gånger.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt