Annons:

Nybrobarberare utsedd till Folkets frisör

I årets tävling fick man använda sig av klippdockor istället riktiga modeller. Foto: Pressbild

Nybrobarberare utsedd till Folkets frisör

Ali Alahmad är Folkets frisör, och näst bäst i Sverige som barberare. Nybrofrisören fick nästa full pott när tävlingen Head2head Barber challenge avgjordes. 

Annons:

Tävlingen Årets barberare ställdes in i höstas och coronarestriktionerna fick arrangörerna att tänka om. Det resulterade i ett helt nytt tävlingskoncept som var Covid-19 säkert. Barberarna tävlade i sin egen barbershop på klipphuvud istället för på modell, och tävlingsbidraget skickades in som foto. Så här gällde det att inte bara tänka hår och frisyr utan även foto och hur man kommunicerar en vision i bild och sociala medier.

Det var 76 barberare som anmälde sig. Och det var Ali Alahmad och som driver frisörsalongen Troy Salon i Nybro som blev vald till Folkets frisör och dessutom kom tvåa i klassen Årets barberare. 

Kom med den stora flyktingvågen 2015

Det är bara sex år sedan han kom till Sverige. Han kom med den stora flyktingvågen 2015 och redan efter bara ett år öppnade han sin frisörsalong i Nybro. Sedan dess har han ytterligare en salong i Kalmar och han har i dag sex anställda. 

– Jag har under resans gång tilldelats årets barberare 2018, varit med i Barber battle 2018, kommit till semifinal i barberartävlingen 2019 och nu fick jag äntligen det bästa utmärkelsen en frisör kan få, nämligen då jag blev vald av folket till segern i tävlingen Head2Head Barber Challenge 2021 som peoples choise. Efter fem år i Sverige kan jag inte säga mer än ett stort tack till för det första Sverige som öppnade dörre för mig och gett mig nya möjligheter att förverkliga mina drömmar men också till er där ute som besöker Troys Salon, säger han.  

 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt