Annons:

Blev skjuten i ansikten – nu döms han för vapenbrott

Strax före jul 2022 sköts pojken i ansiktet, nu är han själv dömd för vapenbrott. Foto: Anders Blank

Blev skjuten i ansikten – nu döms han för vapenbrott

Den unge mannen överlevde mirakulöst efter att ha blivit skjuten i ansiktet vid Coop i Norrliden. Nu döms han själv för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott. 

Annons:

Det var i slutet av 2022 som en då 16-årig pojke sköts i ansiktet vid Coop i Norrliden, kulan gick rakt igenom kinden och offret överlevde. Detta verkar dock inte ha avskräckt honom från att själv begå brott. 

I slutet på januari hittade polisen både en pistol och närmare två kilo cannabis på en adress i Norrliden. Ganska omgående misstänktes en 15-årig pojke och den pojke som sköts i Norrliden för två år sedan och som nu är 18 år.

Den yngre pojken samarbetade med polisen 

Den yngre pojken har berättat hur 18-åringen, som han betraktade som en vän, tvingat honom att förvara både vapen och knark i hans föräldrars förråd i Norrliden. Han har samarbetat med polisen och det är en anledning till att han slipper att bli frihetsberövad. Han döms till 8 månaders ungdomsövervakning. Tingsrätten skriver i sin dom att det finns en hotbild mot pojken och att han har varit tvungen att lämna Kalmar. Även hans familj planerar att lämna staden. 

18-åringen förnekar all inblandning, att det fanns DNA på vapnet, förklarar han med att han lånat sin kompis handskar. Det har kompisen sagt inte stämmer. 

18-åringen döms till 4 år och sex månaders fängelse. Det är ett förhållande långt fängelsestraff för en ung person. Men tingsrätten menar att det inte har förekommit några förmildrande omständigheter.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt