Annons:

Gängrättegången: “Jag är en mördarmaskin”

Fortsatt polisbevakning vid rättegången. Foto: Anders Blank

Gängrättegången: “Jag är en mördarmaskin”

I en chattkonversation skriver den misstänkte att han ska “skotta” nån och att han är en “mördarmaskin”. Men i verkligheten misslyckades han helt, blev avväpnad och misshandlad. 

Annons:

Dagens förhandling i rättssalen började med ett förhör med den man som man tror vara målet för torpeden. Han berättade väldigt fritt och svarade på alla frågor om de inte gällde vilka hans kompisar som var med honom den där augustikvällen 2022. Det var då han skulle träffa en ytlig bekant som för en knarkdeal, trodde han. 

Men när de två skulle gå iväg och “mecka en joint” så förändrades situationen. En pistol åker fram, men den ena mannen avväpnas och blir istället misshandlad. Han flyr då till sitt hotellrum på Witt. Där möter han snart polisen som fått tips om att det finns knark på rummet. Förmodligen var det torpedens fiender som tipsade polisen. De stannade inte där. Under slagsmålet fråntogs torpedens pistol. Även denna gång tipsades polisen om att de kunde hämta en telefon vid Bergaviks ip. Vid telefonen låg också en lapp med alla inloggningsuppgifter. Detta var en skattkista för polisen. Innehållet i den har hjälpt dem att reda ut händelsekedjor gällande gängkonflikten i Kalmar. 

"Nån annan som skrivit i min telefon"

Torpeden var under förhöret sparsam med kommentarer. Han hade också svårt att hålla en röd tråd i sitt resonemang. Mycket handlade om det var han som skrivit meddelandena i sin telefon. Där framkom bland annat att han skrev att han var en mördarmaskin och att målsägande skulle skottas. 

– Det var inte jag, det kan ha varit någon annan som skrivit på min telefon, säger han. 

I mellan chattarna med en uppdragsgivare så chattar han också med en tjej och skickar en film där han dansar halvnaken. Den sekvensen säger han dock att han kommer ihåg. 

Rättegången är på sammanlagt 21 dagar och kommer att pågå fram till början av juni.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt