Annons:

Elinstallationsfirma har gått i konkurs. Foto: Pixabay

Stor elfirma i konkurs - har haft 68 anställda

Elbolaget A&T med säte i Kalmar har gått i konkurs. Rekonstruktion av bolaget misslyckades och tingsrätten tog beslutet under onsdagen. Enligt förra årsredovisningen jobbade 68 personer på företaget. Anställd missnöjd med informationen. 

Annons:

Bolaget har varit ett av de större elinstallationsbolagen i sydöstra Sverige. A&T har varit i rekonstruktion sedan 11 maj, men tidigare i veckan, den 11 oktober så gav man upp och lämnade in konkursansökan till tingsrätten. 

“Det står nu klart att bolaget trots en eventuell skuldnedskrivning inte skulle klara av att betala ackordslikviden samt de prioriterade skulderna.”, skriver bolaget i sin konkursansökan. 

Senaste årsredovisningen vittnar också om problem med ekonomin. Där framkommer också att man haft räkenskapsårets stora förlust på 13,2 miljoner kronor kan hänvisas till ett större projekt som inte gick som det skulle. Enligt sajten installationssiffror.se så handlar det om jobbet med Linnéuniversitetet och att bolaget hamnade i en tvist med uppdragsgivaren.

Började bli oroligt för ett år sedan

En anställd som Dagens Kalmar har varit i kontakt med skrev under sina papper i dag. De var till slut bara 12 kvar efter att flera sagts upp på grund av arbetsskäl och många har slutat frivilligt under det senaste året. 

– Det började bli oroligt för ett år sen när vi helt plötsligt inte fick beställa material från grossisterna. Sen dess har många hoppat av. Arbetsledare såväl som montörer har efterlyst information men man har inte fått veta någonting vilket skapat mycket oro, säger den tidigare anställde. 

Det sägs att det stora arbetet på Linnéuniversitetet blev nådastöten?

– Så kan det nog vara. Byggherren vägrade, precis som i första etappen, betal. Sen förhalas det under månader och sen blir det en förlikning. Så även vid denna etapp. Resultatet blir ju också att andra firmor som ska betala avvaktar för att se hur det går. Varför ska dom betala när deras pengar inte för nämnvärd skillnad, då är det bättre att avvakta och se om det kursar, då har ju även dom tjänat en hacka.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt