Annons:

Kalmaralliansen vill ha in ett trygghetspaket omgående

Hanne Lindqvist (M), oppositionsråd. Foto: Anders Blank

Kalmaralliansen vill ha in ett trygghetspaket omgående

Efter dödsskjutningen i Funkabo vill Kalmaralliansen satsa 14 miljoner kronor på ett trygghetspaket. Helst vill de att fullmäktige tar beslutet redan i juni. 

Annons:

Dagens Kalmar skrev igår att oppositionsrådet Hanne Lindqvist (M) hade kontaktat Johan Persson (S) om ett möte med gruppledarna för att diskutera det eskalerande våldet i Kalmar. Det har gått snabbt från en förhållandevis lugn och trygg kommun till att man under 2022 är en av de orter som har flest mord per invånare. 

Kalmaralliansen ser att det finns ett utrymme i innevarande års budget och vill satsa 14 miljoner på olika insatser. Tilläggsbudgeten var planerad att lämnas in nästa vecka med tidigarelades på grund av mordet i Funkabo. 

– Vi vill att ordningsvakter ska fråntas uppgiften att skriva parkeringsböter och istället ges sig ut i skolor och fritidsgårdar för att vara synliga och prata om konsekvenserna av kriminalitet, säger Hanne Lindqvist. 

Eget missbruk får konsekvenser för andra

Men det handlar också om andra åtgärder som handlar om informationskampanjer, främst fokuserat på att ens eget missbruk kan få konsekvenser för andras liv. 

Detta var ett nämndinitiativ som nu kommunstyrelsen ska bereda med en förhoppning från Kalmaralliansen att beslut ska kunna tas vid fullmäktige i slutet på juni. 

Mötet innebar också att man gemensamt kommer att skriva ett brev till polismyndigheten om att man vill ha den utökade närvaron permanent. 

– Det är viktigt inte minst med tanke på den kommande sommaren.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt