Annons:

Alfsson och Framtid Kalmar vill ha folkomröstning om moské

Thoralf Alfsson (FK) har startat en namninsamling för en folkomröstning om moskébygget. Foto: Pressbild

Alfsson och Framtid Kalmar vill ha folkomröstning om moské

SD misslyckades, men försöker Framtid Kalmar få ihop 5 600 namnunderskrifter för att få till en folkomröstning mot moskébygget. 

Annons:

Sverigedemokraterna lade ner sina planer på att begära en folkomröstning om moskébygget i Norrliden. De fick ihop drygt 5 100 röster, det saknades knappt 500 för att frågan ska lyftas i kommunfullmäktige. 

Men nu tar Thoralf Alfsson och Framtid Kalmar över initiativet. 

– Med rätt marknadsföring ska det inte vara några problem med att få ihop tillräckligt med underskrifter, säger Thoralf Alfsson. 

Medan SD främst har vänt sig mot platsen så  riktar sig (FK) främst på att en moské bara skulle öka på segregationen i Kalmar, att de parallella samhällsstrukturerna utökas till flera områden. 

"Sharialagar börjar praktiseras"

– Risken är också stor att islamiska sharialagar börjar efterlevas och praktiseras i de mest segregerade områdena och att det sker med hjälp av utländsk finansiering. 

Varför kommer ni lyckas när SD inte gjorde det?

– SD hade ingen egen marknadsföring, enligt en undersökning var det bara 10 procent som kände till initiativet från partiet. De hade ingen marknadsföring alls om namninsamlingen. 

Projektgruppen som jobbar för moskén har i tidigare intervjuer i Dagens Kalmar sagt att de inte kommer att ta in något utländskt kapital. 

Det behövs 10 procent av de röstberättigade för att lyfta frågan om en folkomröstning i fullmäktige. Det har visat sig vara svårt. SD har misslyckats, det gjorde också den grupp som protesterade mot bygget av Linnéuniversitetet

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt