Annons:

C-politiker: Hissa även Palestinas flagga

Jaafar Al-Jabiri (C) vill att även Palestinas flagga ska hissas. Foto: Privat

C-politiker: Hissa även Palestinas flagga

Det har blivit en stor diskussion efter beslutet om att hissa Israels flagga på Stortorget. Jaafar Al-Jabiri vill att även Palestinas flagga ska hissas. – Visa solidaritet med det palestinska folket som genomlider en massbestraffning.

 

Annons:

Kalmaralliansen vädjade till Johan Persson (S) om att hedra Israel genom att hissa landets flagga, detta efter angreppet från Hamas som inleddes på lördagsmorgonen. Oppositionspolitikerna fick sin vilja igenom. 

Men sedan har det varit en hätsk debatt, främst på sociala medier som menar att med tanke på Israels historia om hur de behandlar palestinierna.

Fullmäktigeledamoten Jaafar Al-Jabiri (C) tycker idén är bra, men också att man ska hissa den palestinska flaggan. 

– Det är bra att vi visar solidaritet och stöd vid olika tragedier. Att vi håller minnesstunder, en tyst minut eller hissar upp flaggor. Men i det här fallet anser jag att även Palestinas flagga ska hissas, ett land som just nu genomlider en massbestraffning. 

Hur ser du debatten runt flagghissningen?

– Jag mår illa av allt hat som sprids på sociala medier. Många politiker, aktivister, debattörer bidrar till att avhumanisera varandras folk istället för att främja en dialog och verka för fredliga lösningar. Jag är ett krigsbarn som har förlorat vänner och får än idag panikattacker när jag ser civila som skjuts och hem som bombas hänsynslöst. 

Du tror inte att den palestinska flaggan kan tolkas som stöd till Hamas?

– Man kan vara både för Palestina och mot Hamas. Palestina är så mycket större än Hamas och palestiniernas sak får inte förknippas med Hamas ideologi eller handlingar. 

Han menar att Palestina har lidit under väldigt lång tid. 

– Palestinierna har förnekats sina grundläggande mänskliga rättigheteri över 70 år. 

Vad är lösningen?

– Har man en fungerande stat med hjälp av det internationella samfundet så får inte antisemiterna i Hamas någon makt. Vi måste verka för ett omedelbart slut på kriget. Gaza har beskrivits som världens största utomhusfängelse, fortsätter bombningarna kommer dödstalen bara att bara öka. 

Sverige var ett av de länder i västvärlden som tidigaste erkände Palestina som land.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt