Annons:

Inredning: Dags att ta hand om trallen och uteplatsen

Viktiga råd inför behandling av trädäck. Foto: MostPhotos

Inredning: Dags att ta hand om trallen och uteplatsen

Det är verkligen härligt att våren äntligen är här och att få möjlighet att njuta av den vackra naturen och solen. Att vårstäda kan verkligen vara en rolig och givande aktivitet, speciellt när man ser resultaten av sitt arbete. 

Annons:

Att ta sig tid att vårda sitt hem är ett sätt att ta hand om sig själv och sin familj, och skapar en harmonisk och trivsam miljö att vistas i. Vårstädning handlar inte bara om att dammsuga och torka av ytor inomhus. Det handlar även om att ta itu med utomhusytor såsom trall, fasader, pooler och altaner. Att underhålla och vårda dessa ytor är viktigt för att de ska hålla länge och behålla sin skönhet. 

Det är viktigt att inkludera en noggrann inspektion och eventuell reparation av trall och altaner som en del av vårstädningen, eftersom våra nakna fötter spenderar mycket tid där.

Trallrengöring:

  1. Börja med att sopa bort löv och smuts från trallen med en borste eller sopborste.

  2. Använd en tralltvätt eller trallrengöring för att ta bort smuts, alger och mögel. Använd produkten enligt instruktionerna och skrubba försiktigt med en borste. Hyr en tralltvätt om det behövs, men undvik högtryckstvätten. Det skadar lätt träets fibrer.

  3. Har du en tidigare oljad eller målad yta så rekommenderar jag att använda en produkt som helt avlägsnar gammal olja och lasyr för att uppnå vackra hållbara resultat ska alltid gammal olja tvättas bort före ny applicering

  4. Skölj av trallen noggrant med rent vatten för att ta bort all rengöringsmedel och smuts.

  5. Låt trallen torka helt innan du fortsätter med behandling. Beroende på vilken produkt du ska använda krävs det olika torkningstiden

Behandlingar för trallen: Alla skyddar mot väder och vind, men arbetar på olika sätt och håller skydd olika länge.

  1. Olja: Behandla trallen med träolja för att bevara träets naturliga färg och skydda det mot väder och vind. Finns även i flera kulörer idag. Håller mellan 1-2 säsonger.

  2. Terasslasyr: är ett transparent eller halvtransparent färgskikt som används för att skydda och försköna trämaterial på utomhusytor som terrasser, altaner och trädgårdsmöbler. Genom att välja rätt kulör på terasslasyn kan du skapa en enhetlig och harmonisk helhet i din trädgård. Håller mellan 2-3 säsonger.

  3. Kisel: En kiselbehandling ger en silvergrå look som håller i flera år. Tänk på att denna produkt behöver jämt slitage för att få en jämn ton, tex så kommer en trall hel i söderläge bli gråare än en trall i norrläge och har du ett träd som skyddar en del av trallen så kommer det inte bli samma nyans då det är en behandling som påverkas av bla solens strålar. Håller mellan 3-4 säsonger.

  4. Underhåll: För att hålla trallen i gott skick rekommenderas regelbunden rengöring och behandling. Se till att kontrollera trallen regelbundet för eventuella skador eller slitage och åtgärda dem så snart som möjligt.

Så se till att inkludera fasaden i din vårstädning för ett fräscht och välhållet hus!

Njut av våren och ta hand om ditt hem så kommer du att kunna njuta av en vacker och trivsam miljö under sommarmånaderna. En välstädad och välskött hem ger en känsla av lugn och harmoni. Så ta dig tid att vårstäda och vårda ditt hem, det kommer att vara väl värt ansträngningen. Glöm inte att njuta av den sköna vårsolen och det grönskande omgivningen medan du arbetar med din vårstädning. Gör det till en trevlig och positiv upplevelse för dig själv och din familj. Välkommen vår!

Malin Axelsson, inredare på MHomedesign

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt