Annons:

DRAMATIK NÄR KALMAR HC TOG TRE SKÖNA POÄNG

Snacka om panghelg för Kalmar HC. I fredags blev det tre derbypoäng mot Nybro. Ikväll spelade KHC in en ny ”trea” efter att BIK Karlskoga besegrats på hemmaplan med 3-2.

Annons:

Kalmar HC har haft några riktigt härliga dagar och plockat sex poäng på hemmais i Hatstore Arena. Det började i fredags när Nybro besegrades med 6-5 inför 2 500 åskådare.

Idag blev det en ny uddamålsseger, 3-2 inför drygt 2 100 åskådare, mot BIK Karlskoga.

Målmässigt var Kalmar i förarsätet hela vägen efter att Teemu Olavi Lepaus satt dit 1-0 15.18 in i den första perioden.

I den andra perioden utökade först Luka Burzan till 2-0 och sedan fixade Jesper Broeng 3-0. Då var det halva matchen kvar att spela.

BIK Karlskoga fick nytt hopp när Simen Andre Edvardsen reducerade till 3-1 tidigt i den tredje perioden. Och visst blev det till slut en hel del dramatik. Detta efter att Jesper Kokkonen reducerat till 3-2 med drygt tre minuter kvar att spela.

Karlskoga pressade på för en kvittering, men Kalmar HC lyckades hålla undan och spela in tre viktiga poäng.

KHC är nu uppe på tionde plats i den hockeyallsvenska tabellen.