Annons:

IKO har kvitterat matchserien mot HV71

Viktor Lodin jublar efter att IKO kvitterat matchserien mot HV71. Foto: Bildbyrån

Det kraftigt ångestladdade nedflyttningskvalet är nu helt utjämnat. IK Oskarshamn vann med 4-2 och nu står det 2-2 i matcher.

Annons:

HV71, som vunnit två raka matcher i nedflyttningskvalet mot IK Oskarshamn, fick bästa tänkbara start på match nummer fyra. Radan Lenc gjorde 1-0 efter knappt fyra minuter. Då hade IKO precis avklarat ett numerärt underläge.

Snabbt hittade Oskarshamn 1-1 genom Austin Wagner, men Henrik Borgström såg till att Jönköpingsklubben återtog ledningen efter knappt 13 minuter.

HV71 dominerade sedan den andra perioden kraftfullt inledningsvis. Ett 1-3-mål låg i luften, men i stället kunde Austin Wagner utjämna till 2-2 efter drygt åtta minuters spel av den andra akten.

Klubban gick av

Åke Stakkestad drog sedan på sig två utvisningar inom loppet av bara några minuter och under det andra powerplayet satte Viktor Lodin 3-2 för hemmalaget.

HV71 jagade sedan kvittering i den tredje perioden och tog timeout med drygt två minuter kvar att spela. Samtidigt plockade man ut Frederik Dichow för att spela sex mot fem. När Oliwer Kaski skulle skjuta för 3-3 gick klubban sönder.

Det gav till slut Viktor Lodin helt öppet mål och han kunde punktera Smålandsderbyt med sitt 4-2-mål.

IKO har nu utjämnat matchserien och ställningen är 2-2. Minst två ytterligare ångestfyllda kamper återstår därmed. På söndag spelas match fem mellan lagen i Jönköping.