Annons:

Så många har fått en tredje vaccindos i länet

Många har fått den tredje dosen i länet. Foto: MostPhotos

Så många har fått en tredje vaccindos i länet

Nu har över 100 000 personer vaccinerats en tredje gång i Kalmar län. Ytterligare knappt 22 300 har en bokad tid. Det visar regionens statistik på fredagen.

Annons:

Hittills har 100 948 personer blivit vaccinerade en tredje gång mot covid-19 i Kalmar län. 22 280 har också en bokad tid för sin tredje dos. 

Drygt 60 procent av länets befolkning över 18 år har antingen vaccinerat sig eller bokat en tid för den tredje dosen. I Borgholms kommun är det mer än 70 procent av invånarna.

Totalt har 486 404 doser vaccin getts i länet sedan vaccinationerna startade kring julen 2020.

Högst i landet

Folkhälsomyndighetens senaste uppdatering gäller till och med 9 januari. Den visar att 88,2 procent av befolkningen över tolv år i länet tagit en första dos vaccin mot covid-19. 85,9 procent har också fått den andra dosen. 

I hela riket är motsvarande siffror 85,9 procent för en dos och 82,2 procent för två doser. 

I landet har 33,7 procent av befolkningen över 18 år fått en tredje dos. Motsvarande i Kalmar län är 44,9 procent – vilket också är den högsta siffran i hela landet.

I samtliga åldersgrupper över 18 år har minst åtta av tio tagit den första dosen. När det gäller den andra dosen har minst åtta av tio tagit även den i alla grupper över 30 år.

Nya tider

Nästa vecka kommer Nybro och Emmaboda att ha tillfälliga vaccinationscentraler. Kommande helg går det också att vaccinera sig i Folkets Hus i Borgholm.

Nya tider kommer också att läggas ut löpande på hälsocentralerna i länet. För att kunna få en tredje dos krävs det att minst fem månader gått sedan den andra dosen gavs.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt