Annons:

Prisregn över medarbetare, ideella insatser och organisationer

Liselotte Ross (V), Elsa Berg, Lisa Johansen, Dzenita Abaza (S), Agnes Berg, Ola Bengtsson, Mats Olsson, Linda Axelsson, Krister Ekström, Carina Olsson och Jennie Folkesson Hinkel. Foto: Anders Blank

Prisregn över medarbetare, ideella insatser och organisationer

Normalt delas priser inom Kalmar kommun ut strax före kommunfullmäktige. Men inget är normalt. Så därför fick luftiga Stortorget tjäna som scen för de pristagarna som kommunen utsett. Och det var många priser och många pristagare.

Annons:

– Det här är en högtidsstund för oss. I dessa tider får vi göra som vi vant oss vid. Att improvisera, säger kommunalrådet Dzenita Abaza (S)

Integrationspriset delades mellan Del-Ta produktion och Rädda barnen. 

– Vi är jättenöjda med att bli uppmärksammade. Olikt många andra så arbetar vi inte efter mål och visioner. Vi bara jobbar på lite i det tysta, säger Mats Olsson, personalchef på Del-Ta.

Rädda Barnen representerades av Lisa Johansen, organisationen får priset för sitt psykosociala och praktiska stöd till ensamkommande ungdomar. 

Tillgänglighetspriset delades mellan l Krister Ekström  som är ordförande i Neuro Kalmar och Jennie Folkesson Hinkel som är specialpedagog och som arbetar ideellt på Skälby 4H.

– Mycket har blivit bättre när det gäller tillgängligheten, säger Krister Ekström och nämner som exempel hissen i Kalmar slott. Men man ska veta att minsta trottoarkant innebär problem för oss med funktionshinder. 

Kommunens interna jämställdhetspris gick anhörigenheten hos omsorgsförvaltningen som haft ett systematisk jämställdhetsarbete med olika kurser. De bland annat arbetat hårt med att få in fler män i deras kvinnodominerande yrke. 

Det delas också ut ett externt jämställdhetspris. Detta till en riktig stjärna och legend. För radiolyssnare är hon känd för programmen Radio Ellen och Freja. Isa Edholm är idag 91 år gammal och hade inte möjligheten att ta emot priset. Det gjorde istället hennes dotterdöttrar Elsa och Agnes Berg.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt