Annons:

S-politiker äger sidan som utser årets sommarstad

Ska Kalmar vinna titeln Årets sommarstad ytterligare en gång? Foto: Anders Blank

S-politiker äger sidan som utser årets sommarstad

Vem blir årets sommarstad? Idag har omröstningen börjat i en tävling som är så oerhört betydelsefull för kommuner. Det är Michael Ländin (S) som äger sidan. 

Annons:

“Fire ganger på rad er det helt utrolig”, när norske miljardären Petter Stordalen presenterade sin hotellsatsning vid Ölandskajen återkom han till att Kalmar blivit korad till årets sommarstad fyra gånger i rad. Nu kanske en omröstning på nätet inte var det helt avgörande skälet till att norrmannen satsade på Kalmar. Men man ska inte underskatta betydelsen om att få ett rykte om sig att vara “en bra sommarstad”. 

Tävlingen gick i stå

Det var sajten Reseguiden som startade tävlingen. Men efter att Kalmar vann, 2015, 2016, 2017, 2018 bestämde man sig för att göra en paus. Det var liksom inte kul när det blev samma resultat år från år. Eller “tävlingen har gått i stå”, som deras försäljningschef uttryckte det.  Tävlingen återuppstod förra året, då vann Västervik följt av Kalmar. 

I dag dök det upp en ny tävling om årets sommarstad. Men det är inte Reseguiden som står bakom den, det är FL-net. Ett företag som ägs och drivs av Michael Ländin (S) omsorgsnämndens ordförande. 

– Jag tycker det är en rolig grej, att kämpa för sin stad. Folk från hela landet. Det kan vara kul. 

Han vill fortsätta att ge Kalmar ett bra resultat. Men menar också att det gäller att få invånarna att engagera sig och rösta. 

Det har blivit väldigt viktigt för kommuner att lansera sig som sommarstad?

– Jag inser marknadspotentialen, men det kan också bli en boost för självförtroende hos Kalmarborna, de inser att de inte behöver åka iväg, det går bra att stanna här.

Under tisdagskvällen leder Borgholm omröstningen tätt följt av Kalmar. Omröstningen finns på www.sverige.nu

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt