Annons:

Magnus Krusell, socialdemokrat och programledare. Foto: Anders Blank

S vill komma närmare invånarna - startar TV-sändningar på webben

En gång i veckan på en bestämd tid ska Socialdemokraterna sända tv på nätet under namnet Kalmar Framåt Live. Vill få igång ett samtal med Kalmarborna med god ton.

Annons:

Som Dagens Kalmar kunde avslöja igår kommer Socialdemokraterna i Kalmar kommun att starta en mediekanal. Nu på morgonen kallade partiet till presskonferens för att berätta om planerna. 

Det blir webbsändningar en gång i veckan som kommer att ledas av den förre radioprofilen Magnus Krusell. 

– Vi är många som tycker att tonläget har hårdnat. Vi vill ha mer dialog och mer samtal. Det är ett av skälen till att vi startar upp. Men också för att träffa Kalmarbor, både kända och mindre kända. 

De här tankarna har funnits tidigare och partiet har redan gjort några sändningar bland annat från Påryd, men allt avbröts i samband med pandemin. 

Krusell har länge velat engagera sig politiskt

Magnus Krusell lämnade P4 Kalmar för tre månader sedan och har nu kommit ut som socialdemokrat, han kommer att programleda.  

– Det har funnits på min bucket list att engagera mig politiskt och jag delar de grundläggande värderingarna med Socialdemokraterna.

Ni ser ingen risk att man blandar ihop kommunal information med partipropaganda?

– Vi är förtroendevalda och måste kunna presentera vårt budskap. Men vi måste vara väldigt tydliga med det vi gör. Vi ska inte ta jobb som kommunens kommunikationsavdelning ska göra, säger Johan Persson. 

Magnus Krusell tror inte hann riktigt släppt sitt förra jobb, och tror inte det blir för mycket propaganda.  

– Nej, jag har väl en journalistisk ryggmärgsreflex som fortfarande sitter i. Jag har alltid gillat att samtala med olika människor på olika nivåer. Det drivs jag fortfarande av. Ett av skälen att jag lämnde mitt förra jobb var att jag upplevde utveckling med en mer aggressiv framtoning. 

I november startade Socialdemokraterna tidningen Hela Östra Småland och nu alltså ytterligare en mediekanal.

Håller ni på att bygga upp ett mediehus?

– Hela Östra Småland ägs av partidistriktet, vår nya satsning ägs av partiet i kommunen. Så det är två olika saker. Det är inte heller så dyrt eller resurskrävande som förr. Ekonomiskt är det ingen stor satsning, säger Johan Persson. 

Kalmar Framåt Live kommer att starta i närtid. När är inte riktigt bestämt, om en vecka eller kanske tre. Sändningstid är heller inte beslutad.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt