Annons:

Hur används arenorna – Ny grupp ska titta på möjligheter

Hur kan man använda arenorna ännu bättre, ny grupp har tillsatts. Foto: Louise Andersson

Hur används arenorna – Ny grupp ska titta på möjligheter

Kalmar ska bli en ännu bättre evenemangsstad efter pandemin och stadens arenor ska ha ett rikt innehåll över hela året. Nu bildas därför flera nya utvecklingsgrupper som kommer att fokusera på varsin arena.

Annons:

Sedan flera år tillbaka har Kalmar kommun en evenemangsstrategi sdär det framgår vilka evenemang Kalmar ska satsa på att attraherabesökare och komplettera det utbud som redan finns.  Nu vill man titta på hur man kan maximera utnyttjande av arenor

– Vi har fått igång ett väldigt bra arbete, som gör att vi tillsammans jobbar strategiskt med att utveckla Kalmar som evenemangsstad. Det är detta arbete vi nu kommer att förstärka genom att lägga till fler utvecklingsgrupper så att varje grupp kan fokusera på varsin arena. Grupperna kommer att titta både på hur arenan används idag och vilka möjligheter som finns i framtiden, berättar Pär Israelsson, Destination Kalmar.

Viktigt med medverkan från föreningslivet

Bakom de nya utvecklingsgrupperna står Destination Kalmar och kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun. Målet är att varje grupp ska ha medlemmar som bidrar med olika infallsvinklar. Pär Israelsson och Per-Ola Johansson ansvarar tillsammans för helheten.

– Föreningslivets medverkan är nödvändig för framgång, så vi är väldigt glada över att de finns med i grupperna. Det kommer att vara av stor vikt, säger Per-Ola Johansson, verksamhetschef, kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun.

 

Fakta

Utvecklingsgrupper startas för följande arenor:

Guldfågeln Arena

Fredriksskans

Kalmar Ishall

Arena Långviken

KIFAB Arena

 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt