Annons:

Hemlig ljudinspelning blev Sagers (SD) fall

Uppgifter om att Jonathan Sager skulle ha fejkat hot mot honom själv startade en infekterad debatt. Foto: Anders Blank

Hemlig ljudinspelning blev Sagers (SD) fall

SDs förstanamn i Kalmar uteslöts igår. Orsaken ska vara en ljudinspelning där han går hårt åt Anton Lilljegren Johansson. Dagens Kalmar har hört den. 

Annons:

Efter att Jonathan Sager varit borta från fullmäktige- och nämndsmöten under flera månader i början på året så kom först beskedet om att anledningen var privata skäl. Sedan kom uppgifterna om att Sager var föremål för ett uteslutningsärende, så blev det också när partistyrelsen hade möte igår. 

Den hittills enda förklaringen från officiellt håll har varit att Sager gått till personangrepp och haft en hård och konfrontativ retorik. Enligt uppgifter till Dagens Kalmar så är det en ljudinspelning som blev hans fall. Det är ett samtal mellan Ungsvenskarnas talesperson Anton Liljegren Johansson och Sager. Ljudinspelningen är ett möte mellan de två. 

Intriger och falskspel

Det är en rejält upprörd Sager som menar att Anton Lilljegren Johansson har spridit uppgifter om att Sagers många anmälningar om hot var uppdiktade. Ungsvensken i sin tur hävdar att Sager varit nedlåtande och elak. Det handlar om intriger och falskspel. 

– Detta ljudklipp användes som bevis. Reaktionerna internt har varit mycket negativt åt Jonathans agerande då det är otroligt oprofessionellt. Detta då han möter upp en 15-åring på stationen för att bland annat hota om polisanmälan och avsättning. Som den äldre ska man inte bete sig såhär. Enligt andra interna källor så var detta det som avgjorde fallet, säger en initierad källa med insyn. 

Inspelningen gjordes av en person som avlyssnade samtalet.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt