Annons:

Anna Thore (S). Foto: Pressbild

Thore (S) om Thoralfs kvinnosyn - från den mörkaste av kloaker

Efter ett blogginlägg av Thoralf om Turkiets kvinnosyn reagerar Socialdemokraterna som menar att Alfsson har samma kvinnoförakt som landet han kritiserar. 

Annons:

Under måndagen publicerade den före detta sverigedemokraten Thoralf Alfsson ett inlägg på sin blogg med rubriken “Vad är det för fel på kvinnor”. Hans inlägg handlar om Turkiet och president Erdogans beslut om att lämna den internationella konventionen att bekämpa mäns våld mot kvinnor.  

“Erdogans agerande visar islams rätta ansikte! Det visar med eftertryck kvinnans ställning inom denna avskyvärda religion/ideologin.” skriver han i bloggen. 

Men kämpar han för kvinnors rättigheter? Det tror inte Anna Thore (S) som menar Thoralf Alfsson har en unken kvinnosyn. 

– Det är en syn på kvinnor som kommer från den mörkaste av kloaker. 

"Fakta och logik bortser man ifrån"

Hon menar det blir en logisk kullerbytta när han å ena sida pratar om Turkiets och därmed Islams kvinnosyn samtidigt som han själv inte verkar uppskatta kvinnor speciellt mycket. 

I bloggen kommenterar han ett inlägg.  

“Logik är inte dessa kvinnors starka sida. Känslorna tycks styra det mesta. Det är då inte så underligt att det är mest kvinnor i  Greta-rörelsen. Fakta och logik bortser man ifrån mer eller mindre helt och hållet.”

– Om valet nästa år står mellan partier som vill samarbeta med den extrema gubbhögern som i ena andetaget hatar kvinnoförtryck i Mellanöstern och i andra hyllar bibliska citat, där kvinnor ska veta sin plats. Och å andra sidan partier som grundar sin politik i helhetssyn och vetenskaplig utvärdering av jordens resurser i ett generationsperspektiv längre än Thoralfs egen näsa – då tror jag valet blir lätt. 

Är du förvånad?

– Det borde jag kanske inte vara, men det här slår väl någon form av rekord. Det gör ont i ögonen att läsa. Han har ju exakt samma kvinnoförakt som Erdogan. Det här är alltså en person som aspirerar på att ta makten i Kalmar. Då kan man undra vilka satsningar på jämställdhet som han vill göra, säger Anna Thore.

Thoralf Alfsson förstår inte Thores resonemang.

– Att Anna Thore jämför mig med Erdogan och Turkiets unkna kvinnosyn är ju bara beklämmande. Min uppfattning är att kvinnor är mer känslostyrda än män och det grundar jag på mina egna erfarenheter inom framförallt politiken. Jag tycker det är mycket förvånande att kvinnor blivit mer positiva till islam under IS-härjningar i Syrien och Irak.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt