Annons:

UNG MERITERAD MÅLVAKT KLAR FÖR KFF

Samuel Brolin är klar för Kalmar FF inför 2024. Foto: Bildbyrån

UNG MERITERAD MÅLVAKT KLAR FÖR KFF

Kalmar FF har nu gjort klart med en ersättare till Ricardo Friedrich. Det rör sig om 23-årige målvakten Samuel Brolin, som kritat på ett treårsavtal med KFF. 

Annons:

Samuel Brolin hamnade i AIK redan som 15-åring. Han har tillhört AIK i många år, men varit utlånad till flera klubbar sedan 2019. Han har bland annat stått i Mjällby AIF både 2021 och 2022. Under den gångna säsongen var han utlånad till danska AC Horsens innan han återvände till AIK under sommaren. 

Brolin har representerat Sverige på alla ungdomslandslagsnivåer från U16 upp till U21. Totalt har det blivit 22 landskamper för honom.

Nu är han presenterad av Kalmar FF inför 2024. 

– Redan i början av året förstod vi att Ricardo Friedrich sannolikt inte skulle vara en del av Kalmar FF efter säsongen 2023. Det gjorde att vi har haft god tid på oss för att utan stress kunna se på alternativa lösningar på målvaktssidan. Vår målsättning har varit att en ny målvakt skulle ha erfarenhet av spel i Allsvenskan eller liknande nivå, vara en målvakt som fungerar i vårt spelsätt, har en personlighet som tillför vår grupp och vara en person som verkligen vill vara en del av Kalmar FF, säger sportchefen Jörgen Petersson till klubbens hemsida.

Systern satt i styrelsen

KFF bedömer att Brolin passar in väldigt väl i klubbens kravbild.

– Han har spelat ungdomslandskamper från U16 upp till nu senast i U21. Han har trots sina unga 23 år redan spelat runt 80 matcher i Allsvenskan, Superligan i Danmark och i Superettan. Därigenom har han skapat sig viktig erfarenhet och han har visat att han redan håller väldigt hög klass på denna nivå. Vår målvaktssida där Jakob Kindberg och Casper Andersson sedan tidigare finns med kompletteras nu med Samuel Brolin inför 2024. En trio vi känner oss väldigt nöjda med.

Samuel Brolin är väldigt glad över att bli en del av KFF. 

– Det känns jätteskönt att vara här. Det har varit en hel del spekulationer efter säsongen och nu är det skönt att ha allting på plats. Jag har lite förflutet i Kalmar på olika sätt. Min storasyster satt i Kalmar FF:s styrelse i tio år, jag var här och provspelade 2012 och haft många besök på Guldfågeln Arena och i staden. Det ligger mig varmt om hjärtat på så sätt. Jag tycker Kalmar FF är en förening som har tagit stora steg framåt under de senaste åren och spelar en fotboll som lockar mig. Det är en fotboll som främjar bollinnehav där man vill styra spelet på egna villkor. Det har varit väldigt tydligt i mina möten med Jörgen och Jens med vilken identitet man har. Det ska bli kul att få sätta igång och jag ser fram emot den 8 januari.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt