Annons:

KFF fick perfekt start på cupspelet – offensiva spelare hyllas

Jacob Trenskow blev tvåmålsskytt när Kalmar FF vann med 3–1 mot Gefle IF i premiären av Svenska Cupen. Foto: Bildbyrån

Första tävlingsmatchen för säsongen. Då svarade Kalmar FF för en stabil prestation och besegrade Gefle IF med 3–1 i första gruppspelsmatchen av Svenska Cupen. Jacob Trenskow skrev in sig i målprotokollet två gånger om.

Annons:

Jacob Trenskow spräckte målnollan för Kalmar FF efter knappa kvartens spel när han nådde högst på ett inlägg från vänster. Kalmar FF fortsatte att rada upp flera heta målchanser utan att lyckas utöka ledningen före halvtid.

Några minuter in i andra halvlek gjorde Kalmar FF ett nytt nickmål. Denna gång var det Kevin Jensen som tog för sig i straffområdet och nickade in 2–0 via ribban.

"Tagit kliv i en positiv riktning"

Premiärmålskytten Jacob Trenskow utökade ledningen till 3–0 i 81:e minuten. Han erövrade bollen från en Gefle-försvarare och skruvade in bollen i mål.

Gästande Gefle reducerade till 3–1 i matchens sista minut. KFF har fått en kalasstart på tävlingsåret och toppar sin grupp i Svenska Cupen.

”Jag tycker vi gör en bra insats idag. Det offensiva spelet är i stora perioder bra. Kul också att Jacob och Kevin får göra mål. Arash står också för en fin assist från sin ytterbacksposition. Jag tycker våra offensiva spelare har tagit kliv i en positiv riktning. Jag är också nöjd med vårt återerövringsspel idag, det vill säga hur snabbt vi vinner tillbaka bollen. Killarna agerar koncentrerat och vi fortsätter ta kliv framåt”, säger tränaren Henrik Jensen till klubbens hemsida.